RO | EN
text alternativ seoAcoperis verdeStil de viata ecologicEconomie verde si socialaSustainable local development
Eco educaţie pentru copii şi tineri
 
Constructii verzi
 
Un stil de viata prietenos cu mediul
 
Economie verde si sociala
 
Dezvoltarea durabila a comunitatii
 
Asociația Greenitiative organizează miercuri, 3 iunie 2015, începând cu ora 11.00 conferința cu titlul “Centrul Green Mogo – un proiect zero-energie la Mogoșoaia”. Evenimentul va fi găzduit de Centrul de conferințe Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia (Villa Elchingen, Palatul Mogoșoaia) și marchează lansarea Proiectului Centrul de Instruire și consiliere energetică Green Mogo, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în  cadrul Fondului ONG în România.
 
Conferința își propune să ofere diferite perspective asupra nevoii de construi clădiri prietenoase cu mediul, care să producă la fel de multă energie cât consumă: problema globală a schimbării climei, arhitectura durabilă, sustenabilitatea energetică, dezvoltarea comunitară, nevoia de instruire și educația pe teme de sustenabilitate energetică. 

În perioada 22-25 martie 2015, Felicia Ienculescu-Popovici, director Greenitiative, a participat la invitația REC România la o vizită de lucru organizată în cadrul Proiectului Forumul climatic, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

București, 29 octombrie 2014 - Trei organizaţii de mediu au lansat astăzi un nou instrument destinat educaţiei ecologice în şcoli, care îşi propune să crească interesul profesorilor pentru problemele de mediu şi să transforme elevii în cetăţeni activi şi responsabili. La eveniment au participat Ministrul Mediului, Atilla Korodi, reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale, ai unor ONG-uri interesate de educţia de mediu, profesori şi jurnalişti.