RO | EN
text alternativ seoAcoperis verdeStil de viata ecologicEconomie verde si socialaSustainable local development
Eco educaţie pentru copii şi tineri
 
Constructii verzi
 
Un stil de viata prietenos cu mediul
 
Economie verde si sociala
 
Dezvoltarea durabila a comunitatii
 

Anunț de selecție

Asociația Greenitiative împreună cu Lidl invită studenții interesați de eco design și economie circulară să transmită aplicații pentru selecția participanților la Atelierul de eco design și leadership verde organizat la Centrul Green Mogo în perioada iulie – decembrie 2017.

Data limită pentru transmiterea aplicațiilor: 28 mai 2017

Modalitatea de transmitere  a aplicațiilor: prin e-mail, la adresa feliciaip@greenitiative.ro

 

Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații:

         Să fie studenți sau să fii absolvit recent Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu sau Universitatea Națională de Arte București, instituții cu care Greenitiative colaborează în realizarea proiectului;

         Să fie interesați să participe la un proces de învățare nonformal, axat pe activități practice, complementar programelor academice.

         Să fie interesați de explorarea unor tematici precum eco design,  reutilizare de deșeuri post-consum sau deșeuri industriale, utilizarea unor materiale naturale locale, conservarea resurselor naturale.

         Să se angajeze să participe la activitățile proiectului în mod regulat, pentru a parcurge întreg ciclul de învățare propus de organizatori. Toate activitățile vor fi organizate în așa fel încât să nu intre în conflict cu activitățile de studiu derulate la universitățile unde sunt înscriși studenții participanți.

 

Procesul de selecție

Numărul participanților este limitat la 30. Ca atare, selecția celor invitați să participe se va face pe bază de:

         Scrisoare de intenție; recomandăm ca acest document să nu aibă mai mult de o pagină A4 în care să prezentați motivele pentru care doriți să fiți selectat/selectată pentru echipa Atelierului de eco design și să ne convingeți că vreți să participați la toate activitățile pe care le vom organiza până în decembrie 2017.

         Un material ilustrativ pentru aptitudinile și temele dumneavoastră de interes în ceea ce privește design-ul; portofoliul nu ar trebui să depășească 3 coli A4, sub formă de colaj de imagini cu text explicativ, și ar trebui transmis în format pdf; o altă variantă acceptată este un slide show de maximum 6 slide-uri, transmis tot în format pdf.

Transmiterea scrisorilor de intenție și planșelor anexate va fi făcută la adresa de mail feliciaip@greenitiative.ro (vă rugăm să fiți atenți la scrierea adresei de mail) până la data limită indicată (28 mai 2017)

Rezultatele procesului de selecție vor fi comunicate pe email tuturor candidaților care au transmis scrisoare de intenție și portofoliu. Data până la care vor fi transmise rezultatele este 31 mai 2017.

Criteriile de selecție vor fi următoarele:

         Nivelul de interes și de înțelegere pentru tematica atelierului, așa cum rezultă din scrisoarea de intenție

         Creativitatea și interesul pentru design așa cum rezultă din portofoliul anexat scrisorii de intenție

         Interesul de a explora printr-un astfel de proiect domenii precum ecologia sau economia circulară

         Interesul de a participa la un program preponderent practic

 

Ce vor avea de făcut participanții în cadrul atelierului:

         Vor participa la 5 sesiuni de instruire de o zi organizate la Centrul Green Mogo  (www.greenmogo.ro); acestea vor fi grupate în două etape, prima în luna iulie (imediat după finalizarea sesiunii universitare de vară), alta în a doua jumătate a lunii septembrie.

         Vor participa la o tabără de creație de 5 zile organizată la Centrul Green Mogo în perioada 24 -29 iulie 2017

         Vor participa la o vizită de studiu de o zi organizată la cea mai mare fabrică de reciclare a deșeurilor din sud-estul Europei, aflată la Buzău.

Programul de training are ca subiecte principale economia circulară și eco design-ul ca modalitate de conservare a resurselor naturale, antreprenoriat românesc în zona de eco design, eco design-ul în context european, eco leadership-ul. Programul este gândit să faciliteze întâlniri inspiraționale cu persoane, business-uri și ONG-uri care realizează deja lucruri remarcabile în acest domeniu.

Atelierele incluse în proiect se vor desfășura într-o clădire care va fi amenajată special pentru acest proiect și dotată cu unelte și scule necesare unui atelier de eco design de tip makerspace, printre care imprimată 3D, mașini de cusut profesionale, aparate de tăiere, sudare, șlefuire etc. Costurile materialelor pentru realizarea obiectelor de eco design vor fi integral acoperite de proiect.

 

Cheltuieli de participare

Participarea în proiect este gratuită. Costurile de participare la training-uri și ateliere, precum și cele de cazare și masă în timpul taberei și excursiei de studiu sunt acoperite de  Asociația Greenitiative împreună cu Lidl România.

 

Rezultate

Atelierul se va finaliza cu expunerea lucrărilor proiectate și executate de participanți în cadrul Centrului Green Mogo, prin înscrierea unora dintre acestea la Romanian Design Week 2018 și în cadrul altor concursuri sau expoziții care vor fi identificate pe parcurs, precum și cu realizarea unei licitații caritabile cu unele dintre obiectele ce vor fi realizate individual sau în echipă, pentru a asigura funcționarea Atelierului de eco design și după încheierea finanțării.

Toți participanții vor primi diplome de participare la proiect.

Întrebări

Pentru orice explicații suplimentare nu ezitați să o contactați pe Felicia Ienculescu-Popovici la adresa de email feliciaip@greenitiative.ro

 

Despre proiectul Atelierul de eco design și leadership verde

Proiectul Atelierul de eco design şi leadership verde  este derulat de către Asociația Greenitiative cu sprijinul Lidl România și se desfășoară în perioada aprilie – decembrie 2017.

Menționăm și faptul că proiectul se va desfășura într-un cadru natural special, la Mogoșoaia. Centrul Green Mogo este o clădire verde, cu 100 mp de acoperiș grădină, construit din materiale prietenoase cu mediul și care își produce o mare parte din energia pe care o consumă, folosind panouri fotovoltaice. În timpul taberei de creație vor fi organizate la finalul programului activități de tipul observare astronomică cu telescopul Centrului Green Mogo, proiecții de filme și discuții informale cu lideri de opinie. Participanții la program vor putea învăța cu această ocazie din experiența de 10 ani a Greenitiative în materie de green building & living. Mai multe imagini și informații despre Centrul Green Mogo, precum și filme din proiecte anterioare puteți găsi pe YouTube – Centrul Green Mogo și pe pagina de Facebook – Centrul Green Mogo.

Despre Asociația Greenitiative

Greenitiative este o organizație de mediu și dezvoltare durabilă care de 10 ani promovează în România, prin proiecte de eco educație, green building & living și dezvoltare comunitară durabilă, trecerea la o societate cu emisii reduse de gaze cu efect de seră, pentru care considerentele de mediu sunt prioritare. Mai multe informații despre Greenitiative pe www.greenitiative.ro și pe Facebook-Greenitiative.

Despre Lidl

Lidl este prezent în 30 de țări din toată lumea și operează aproximativ 10.000 de magazine și peste 140 de centre logistice în 27 de țări din Europa. Lidl are aproximativ 215.000 de angajați, dintre care 5000 în România unde retailer-ul german are deschise peste 200 de magazine și 4 centre logistice.  Misiunea Lidl în România este aceea de a le oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preț, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente.