RO | EN
text alternativ seoAcoperis verdeStil de viata ecologicEconomie verde si socialaSustainable local development
Eco educaţie pentru copii şi tineri
 
Constructii verzi
 
Un stil de viata prietenos cu mediul
 
Economie verde si sociala
 
Dezvoltarea durabila a comunitatii
 
Prin realizarea Centrului de Instruire si Consiliere Energetica ”Green Mogo”, Greenitiative isi propune sa transforme sediul asociatiei intr-un instrument didactic pentru promovarea sustenabilitatii energetice si adaptarii la schimbarile climatice.
Proiectul are doua componente:
a) modernizarea sediului Greenitiative pentru a deveni o cladire demonstrativa zero-energie si
b) activitati de educatie, instruire si sprijin comunitar pe tema sustenabilitatii energetice. 
 
Activitatile de instruire vor incepe in etapa de lucrari, cand studenti si persoane interesate de cladiri verzi vor participa la seminarii practice pentru realizarea unui acoperis inverzit sau a unui sistem fotovoltaic. Centrul va oferi o gama larga de activitati in aer liber pe teme de mediu pentru elevii din zona metropolitana Bucuresti. Consilierea si sprijinul comunitar se adreseaza familiilor vulnerabile din Mogosoaia, pentru a-si creste eficienta energetica a locuintelor lor precum si familiilor cu venituri medii si mari care doresc sa construiasca ecologic. Prin documentarea video a seminariilor practice si prin evenimente de promovare, impactul proiectului va fi multiplicat si diseminat la nivel national.
 
Platforma ”Școli verzi” – advocacy, eco educație și susținere pentru școli sustenabile
 
 
Asociatia Greenitiative, în calitate de promotor, împreună cu WWF România şi Viitor Plus - Asociaţia pentru dezvoltare durabilă, în calitate de parteneri, derulează începând cu luna aprilie 2014 un proiect de eco educaţie finanţat prin granturile Spațiul Economic European, 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România
 
Scopul proiectului este susținerea școlile și profesorii din sistemul public de învățământ gimnazial pentru dezvoltarea și introducerea unei formule de educație de mediu în acord cu viziunea asupra dezvoltării durabile şi protecţiei mediului promovată de organizaţiile de mediu din România printr-un program complex de formare și suport pentru profesori.
Project 4 la green
În perioada noiembrie 2011 – iunie 2012, Greenitiative a realizat împreună cu Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Bucuresti proiectul Eco leadership care a urmărit să convingă comunitatea școlară să se implice direct și activ în implementarea unui sistem sustenabil de colectare separată a deșeurilor în școală.

Schimbarea de comportament individual și colectiv pe care o presupune colectarea într-un alt mod a deșeurilor este una dintre problemele spinoase ale educației de mediu. De cele mai multe ori, atunci când conducerea unei instituții publice decide de azi pe mâine că deșeurile se vor colecta separat, foarte puțini dintre cei vizați își schimbă obiceiurile și respectă cu adevărat noile reguli. Majoritatea continuă să creadă în sinea lor că e inutil, pentru că deșeurile colectate separat ajung oricum TOT la groapa de gunoi” (un lucru profund neadevărat, însă devenit o scuză pentru lipsa de implicare personală).