RO | EN
Eco educaţie pentru copii şi tineriAcoperis verdeStil de viata ecologicEconomie verde si socialaSustainable local development
Eco educaţie pentru copii şi tineri
 
Constructii verzi
 
Un stil de viata prietenos cu mediul
 
Economie verde si sociala
 
Dezvoltarea durabila a comunitatii
 

Vizită de lucru în Norvegia - Forumul Climatic

În perioada 22-25 martie 2015, Felicia Ienculescu-Popovici, director Greenitiative, a participat la invitația REC România la o vizită de lucru organizată în cadrul Proiectului Forumul climatic, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Organizația-parteneră a REC România din acest proiect important, GRID Arendal, a organizat un program extrem de interesant pentru vizitatorii din România care a inclus vizite la două primării din sudul Norvegiei– Arendal și Kristiansand - cu rezultate de excepție în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și abordarea din perspectiva sustenabilității a tuturor activităților pe care le desfășoară și întâlniri cu specialiști și personalități norvegiene în domenii importante pentru abordarea problemei schimbărilor climatice: implicarea factorilor interesați la nivel local, comunicarea și pshihologia acestui domeniu destul de dificil pentru publicul larg, cele mai noi abordări științifice și de politici publice, noutăți din domeniu și posibilități de colaborare.

În cadrul acestei vizite am avut ocazia să discutăm în mai multe ocazii cu domnul Svein Tveidal, membru fondator GRID Arendal, fost director al United Nations Environment Programme și inițiator al importantei rețele Klima Partnere.

 

Mulțumim REC România pentru această ocazie de a cunoaște îndeaproape modul în care societatea norvegiană abodează criza climatică. În mod sigur, tot ceea ce am aflat în această vizită va ajuta la o mai bună abordare a factorilor interesați din România pentru implicarea în rezolvarea acestei amenințări majore pentru viitorul omenirii. Nu în ultimul rând, felul în care diverși factori din societatea norvegiană colaborează cu succes pe tema sustenabilității, poate fi un model de urmat și pentru societatea românească.

Mai multe detalii despre vizită și imagini de la intâlniri găsiţi în articolul postat de colegii de la REC România.