RO | EN
Eco educaţie pentru copii şi tineriAcoperis verdeStil de viata ecologicEconomie verde si socialaSustainable local development
Eco educaţie pentru copii şi tineri
 
Constructii verzi
 
Un stil de viata prietenos cu mediul
 
Economie verde si sociala
 
Dezvoltarea durabila a comunitatii
 
Asociația Greenitiative realizează în perioada aprilie – decembrie 2017 Proiectul “Atelierul de eco design și leadership verde”, prin care peste 32 de studenți la arte și arhitectură au ocazia să învețe într-un context nonformal despre sustenabilitate, economie circulară și eco design și să aplice ce au învățat realizând produse valoroase, cu care să participe la concursuri de design și inovare. 
Prin realizarea Centrului de Instruire si Consiliere Energetica ”Green Mogo”, Greenitiative isi propune sa transforme sediul asociatiei intr-un instrument didactic pentru promovarea sustenabilitatii energetice si adaptarii la schimbarile climatice.
Proiectul are doua componente:
a) modernizarea sediului Greenitiative pentru a deveni o cladire demonstrativa zero-energie si
b) activitati de educatie, instruire si sprijin comunitar pe tema sustenabilitatii energetice. 
 
Activitatile de instruire vor incepe in etapa de lucrari, cand studenti si persoane interesate de cladiri verzi vor participa la seminarii practice pentru realizarea unui acoperis inverzit sau a unui sistem fotovoltaic. Centrul va oferi o gama larga de activitati in aer liber pe teme de mediu pentru elevii din zona metropolitana Bucuresti. Consilierea si sprijinul comunitar se adreseaza familiilor vulnerabile din Mogosoaia, pentru a-si creste eficienta energetica a locuintelor lor precum si familiilor cu venituri medii si mari care doresc sa construiasca ecologic. Prin documentarea video a seminariilor practice si prin evenimente de promovare, impactul proiectului va fi multiplicat si diseminat la nivel national.
 
Platforma ”Școli verzi” – advocacy, eco educație și susținere pentru școli sustenabile
 
 
Asociatia Greenitiative, în calitate de promotor, împreună cu WWF România şi Viitor Plus - Asociaţia pentru dezvoltare durabilă, în calitate de parteneri, derulează începând cu luna aprilie 2014 un proiect de eco educaţie finanţat prin granturile Spațiul Economic European, 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România
 
Scopul proiectului este susținerea școlile și profesorii din sistemul public de învățământ gimnazial pentru dezvoltarea și introducerea unei formule de educație de mediu în acord cu viziunea asupra dezvoltării durabile şi protecţiei mediului promovată de organizaţiile de mediu din România printr-un program complex de formare și suport pentru profesori.