RO | EN
Eco educaţie pentru copii şi tineriAcoperis verdeStil de viata ecologicEconomie verde si socialaSustainable local development
Eco educaţie pentru copii şi tineri
 
Constructii verzi
 
Un stil de viata prietenos cu mediul
 
Economie verde si sociala
 
Dezvoltarea durabila a comunitatii
 

Conferința “Centrul Green Mogo - un proiect zero-energie la Mogoșoaia”

Asociația Greenitiative organizează miercuri, 3 iunie 2015, începând cu ora 11.00 conferința cu titlul “Centrul Green Mogo – un proiect zero-energie la Mogoșoaia”. Evenimentul va fi găzduit de Centrul de conferințe Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia (Villa Elchingen, Palatul Mogoșoaia) și marchează lansarea Proiectului Centrul de Instruire și consiliere energetică Green Mogo, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în  cadrul Fondului ONG în România.
 
Conferința își propune să ofere diferite perspective asupra nevoii de construi clădiri prietenoase cu mediul, care să producă la fel de multă energie cât consumă: problema globală a schimbării climei, arhitectura durabilă, sustenabilitatea energetică, dezvoltarea comunitară, nevoia de instruire și educația pe teme de sustenabilitate energetică. 
 
Va fi prezentat pe larg Proiectul Centrul de instruire și consiliere energetică Green Mogo, care  își propune să răspundă acestor provocări și nevoi prin 1) transformarea sediului Asociației Greenitiative într-o clădire demonstrativă zero-energie, 2) activități de educație, instruire și sprijin comunitar pe tema sustenabilității energetice. 
 
Ne dorim ca Centrul Green Mogo să devină un model de colaborare între societatea civilă, mediul academic, cercetare, învățământ preuniversitar și sectorul de business orientat către sustenabilitate energetică. Realizarea unei clădiri zero-energie cu scop de instrument de educație și spațiu pentru evenimente publice este o noutate pentru România.  Un element de inovare și responsabilitate civică îl reprezintă faptul că activitățile centrului sunt deschise către toate categoriile sociale, inclusiv persoane cu venituri foarte mici, vulnerabile din punct de vedere social, care au nevoie de sprijin pentru a se adapta și a rezista provocărilor asociate schimbărilor climei.
 
Așteptăm la eveniment reprezentanți ai societății civile, ai administrației locale și centrale, ai universităților cu care ne propunem să colaborăm și ai mediului de afaceri și diplomatic. Suntem convinși că prezentările distinșilor noștri invitați, doamna fizician dr. Roxana Bojariu, membru în echipa de autori principali ai rapoartelor Grupului Interguvernamental privind Schimbarea Climatică, organism sub coordonarea Organizației Mondiale a Meteorologiei și a Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, domnul conf. univ. dr. ing. Cătălin Lungu, președintele Asociației Inginerilor de Instalații din România – Filiala Valahia și arh. Raluca Munteanu – vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România, filiala București vor genera un mare interes.
 
 
Proiectul Centrul de Instruire și Consiliere Energetică ”Green Mogo” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 71.823 euro. Perioada de desfășurare a proiectului este aprilie 2015 - martie 2016.