RO | EN
Eco educaţie pentru copii şi tineriAcoperis verdeStil de viata ecologicEconomie verde si socialaSustainable local development
Eco educaţie pentru copii şi tineri
 
Constructii verzi
 
Un stil de viata prietenos cu mediul
 
Economie verde si sociala
 
Dezvoltarea durabila a comunitatii
 

Greenitiative participă la Wind Open Day 2

Recomandăm cu căldură acest eveniment la care am avut ocazia să participăm și anul trecut, la invitația Greenpeace Romania. Anul acesta am primit cu bucurie invitatia primită de la Daniela Aranigami Dinescu de aduce mai mulți voluntari și colaboratori Greenitiative la evenimentul organizat de Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (RWEA).

Deși este încă sesiune, mulți tineri au decis să participe, marea majoritate studenți la Universitatea Politehnică București dar și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București. Programul este foarte interesant și nimic nu se compară cu o plimbare într-un parc eolian. Poți pune toate întrebările care-ți trec prin minte, chiar și pe cele mai incomode, dacă vrei să afli cum se îmbină protecția mediului cu producția de energie eoliană. 

Noi credem că nu ne vom descurca pe această planetă fără o tranziție rapidă și hotărâtă către o economie cu emisii reduse de gaze cu efect de seră. Și acest lucru se realizează și prin prosumeri (consumatori de electricitate care să fie și producători) dar și prin producție industrială de energie regenerabilă. Ne bucurăm că mulți dintre studenții pe care i-am selectat să participe au preocupări în domeniul protecției mediului, sustenabilității, energiei regenerabile, agriculturii, dezvoltării rurale. Cu energie curată și cu tineri competenți se poate susține o Românie regenerabilă, mult mai verde și mai sustenabilă energetic.