RO | EN
Eco educaţie pentru copii şi tineriAcoperis verdeStil de viata ecologicEconomie verde si socialaSustainable local development
Eco educaţie pentru copii şi tineri
 
Constructii verzi
 
Un stil de viata prietenos cu mediul
 
Economie verde si sociala
 
Dezvoltarea durabila a comunitatii
 

Centrul de instruire si consiliere energetică „Green Mogo”

Obiective: 
Prin acest proiect Greenitiative isi propune sa realizeze si sa operationalizeze un centru de instruire si consiliere energetica care sa contribuie la rezolvarea crizei climatice ajutand populatia locala sa-si reduca impactul asupra mediului prin reducerea consumului de energie si printr-un mod de a construi prietenos cu natura. Centrul va fi gazduit de o cladire demonstrativa zero-energie realizata prin modernizarea sediului actual al organizatiei si va deveni un instrument didactic in sine pentru promovarea sustenabilitatii energetice si adaptarii la schimbarile climatice.
Acest scop este defalcat pe urmatoarele obiective specifice:
 
Modernizarea si amenajarea cladirii in care va functiona Centrul ”Green Mogo”: vor fi realizate lucrarile de amenajare in cadrul sediului Asociatiei a unei sali de instruire si a anexelor aferente acesteia. Centrul va incorpora tehnologii reprezentative pentru eficienta energetica si adaptarea la schimbari climatice, inclusiv solutii accesibile familiilor cu venituri reduse.
Dezvoltarea si implementarea unui set de programe educationale, in parteneriat cu universitati, asociatii profesionale, scoli. Programul educational va avea in vedere invatarea pe tot parcursul vietii, va fi adaptabil si usor de diseminat catre un numar mare de beneficiari si dupa finalizarea proiectului si va cuprinde ateliere organizate pe parcursul lucrarilor de amenajare, materiate educationale video tematice in care vor fi demonstrate tehnici ecologice de construire, 3 programe educationale pentru elevi. 
Greenitiative va incheia parteneriate cu universitati de arhitectura, constructii sau intalatii si cu asociatii profesionale pentru a facilita participarea studentilor la stagii de pregatire la Centrul ”Green Mogo”. 
- Consilierea si sprijinirea familiilor cu venituri reduse in implementarea de masuri de eficientizare energetica: familii vulnerabile din Mogosoaia vor fi consiliate pentru indentificarea si implementarea unor masuri accesibile pentru cresterea eficientei energetice a locuintelor si aceste exemple vor fi diseminate in randul celorlaltor familii cu situatii similare din Mogosoaia.
 
- Cresterea gradului de informare a publicului larg cu privire la solutiile de sustenabilitate energetica si adaptare la schimbarile climatice.
 
 
 

Proiectul Centrul de Instruire și Consiliere Energetică ”Green Mogo” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 71.823 euro. Perioada de desfășurare a proiectului este aprilie 2015 - martie 2016.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informației  prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org