RO | EN
Eco educaţie pentru copii şi tineriAcoperis verdeStil de viata ecologicEconomie verde si socialaSustainable local development
Eco educaţie pentru copii şi tineri
 
Constructii verzi
 
Un stil de viata prietenos cu mediul
 
Economie verde si sociala
 
Dezvoltarea durabila a comunitatii
 
Project 4 la green
În perioada noiembrie 2011 – iunie 2012, Greenitiative a realizat împreună cu Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Bucuresti proiectul Eco leadership care a urmărit să convingă comunitatea școlară să se implice direct și activ în implementarea unui sistem sustenabil de colectare separată a deșeurilor în școală.

Schimbarea de comportament individual și colectiv pe care o presupune colectarea într-un alt mod a deșeurilor este una dintre problemele spinoase ale educației de mediu. De cele mai multe ori, atunci când conducerea unei instituții publice decide de azi pe mâine că deșeurile se vor colecta separat, foarte puțini dintre cei vizați își schimbă obiceiurile și respectă cu adevărat noile reguli. Majoritatea continuă să creadă în sinea lor că e inutil, pentru că deșeurile colectate separat ajung oricum TOT la groapa de gunoi” (un lucru profund neadevărat, însă devenit o scuză pentru lipsa de implicare personală).

Realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, proiectul „Terra, singura noastră casă” are ca scop derularea unui program de educație şi conştientizare pe tema schimbărilor climatice şi a sustenabilităţii energetice care să genereze schimbări de comportament la nivel personal şi colectiv, să disemineze mesajul proiectului în comunitate şi să stimuleze interesul administraţiei locale pentru investiţii care să transforme şcolile în clădiri publice sustenabile energetic.